Was dat nou een bever?

11 augustus 2025 - Lastrup, Duitsland

Gisteren hadden we een klein maar prima en rustig hotel. En heerlijke bedden! Dus we hebben een hele lange nacht geslapen. Maar gisteravond hebben we wel even in onze piepzak gezeten, want we kregen ineens geen nieuwe route in de Garmin (gps). Alle etappes van de heen- en terugreis staan er al in, maar als we een hotel geboekt hebben dan maken we een route vanaf de standplaats naar dat hotel. Niets lukte. Vanmorgen nog een keer geprobeerd, maar weer tevergeefs.

Omdat het vandaag flink warmer zou worden hebben we besloten de route een stukje in te korten. 80 in plaats van rond de 100 km. Dus vertrokken we ook wat later. Het eerste stukje van de route was mooi, maar al snel zaten we langs een autoweg. Nu zijn de auto’s die voorbij komen te tellen, maar het is gewoon niet leuk fietsen. Dit stuk Duitsland is ook niet erg boeiend: landbouw en grote leegte. Je ziet ook heel weinig mensen. Je komt wel leuke namen tegen. We fietsten over de Giegel Aa, een dorp heette Schapen en het volgende Beesten. Gelukkig reden we veel in de schaduw. Rond de middag veranderde het landschap. Het werd glooiender en dat is altijd mooier. Ook op veel bospaden gereden en we kwamen zelfs een vervallen hunebed tegen op een hele mooie serene plek. Toen we langs een sloot reden zag ik….een bever?!? Hoe kan dat? Was het wel een bever? Hij was een stuk kleiner, maar het kon ook een jong zijn. Ik riep Olphaert, maar voordat hij er was, gleed de ‘bever’ in het water en zwom weg. De setting (een sloot!) klopte ook niet. In het hotel hebben we het opgezocht en bleek het een beverrat te zijn.
Het enige vervelende is dat het hier stikt van de mega varkensstallen. De stank is vaak niet te harden. Hoe moet dat binnen ruiken? Arme dieren.
Jullie hebben bij een foto kunnen lezen dat ik twee dagen geleden door een wesp ben gestoken. Hij vloog mijn mouw in en stak direct. Alsof iemand met een mes stak. Gelukkig hebben we goed spul dus de pijn ging snel voorbij. Nu is mijn onderarm rood en heeft een grote schijf en het blijft een beetje te zeuren. Maar verder heb ik er geen last van. Vanavond bij de Griek gegeten in een heerlijke tuin. Dat was ook het enige behoorlijke restaurant dat hier is. Maar het was erg lekker.

Morgen gaan we naar Vegesack (valt onder Bremen) en nemen daar de pont over de Weser. En over een paar dagen gaan we de Elbe over.
83 km gereden.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Marjolijn:
    11 augustus 2025
    Écht op reis, langzaamaan, wereldreizigers eigen, knapzak over de schouder, hier en daar een toekijkende beverrat, wat wil een mens nog meer?!
  2. Stephane Holvoet:
    12 augustus 2025
    Wie speurt er nu naar een bever wanneer zij n’en Otter himself naast zich heeft 😂?