Weer heel warm

4 september 2026 - Breisach am Rhein, Duitsland

We zaten, net als de laatste dagen (behalve in Zwitserland) in een familiehotel. De mensen doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Het ontbijt kan niet op. Verzin iets en het staat erbij. Voor ons prima, want wij hebben een goed gevulde maag nodig om te fietsen.

Het kwik stijgt weer, vandaag wordt het 31 graden. Maar wat wel heel fijn is, is dat we een behoorlijke wind in de rug hebben. Dat scheelt al een grote slok op een borrel.

Het eerste deel was oersaai, tussen de bedrijventerreinen in, maar toen kwam de Zwitserse grens en al snel waren we in Basel. Je rijdt daar pal langs de Rijn, dus daar hebben we in de schaduw koffie met koek op met uitzicht op die heerlijke stad Basel. Een paar jaar geleden liepen we daar een paar dagen en wij vinden het allebei een heerlijk ruime, relaxte stad.

Verder doorgefietst en toen weer de grens over met Duitsland. Snel daarna zaten we op een hele hoge dijk met een grindpad en aan de linkerkant een steile helling met bossen en daar beneden de Rijn. Aan de rechterkant van onze weg ook veel bomen. Het was heel stil, bijna geen fietsers/lopers. Iets anders mocht daar niet komen. Het is een natuurbeschermingsgebied. Daar hebben we meer dan 45 km over gereden. Heel af en toe zag je grote diepe putten met populieren of alleen een kale put. Dat is gemaakt voor waterberging. Voor het geval de Rijn overstroomt. Waar nu natuurlijk helemaal geen gevaar voor is.

Later in de middag gaven de bomen meer schaduw en dat was lekker want het was behoorlijk warm geworden. Om 16:30 uur waren we bij ons hotel in Breisach am Rhein. Na het eten hebben we een kleine stadswandeling gedaan. Er staat daar een enorme kerk op een flinke heuvel. Een groot deel van de oude stad is gebombardeerd in de oorlog, maar die kerk is gespaard. 86 km gereden.

Morgen gaan we richting Straatsburg.

1. Linda & Jan:
    4 september 2026
    Ah Cathèdrale Notre Dame de Strasbourg , veel plezier 🌞
  2. Marjolijn:
    5 september 2026
    Wat een geluk dat het allemaal wat draaglijker, sympathieker en plezieriger wordt onderweg, fijn om te lezen, dank je wel, goeie reis!